FeKeJo facts and fun

FeKeJo facts and fun

Beskidy Dag 2

MarathonsPosted by Stefan Belmans Fri, May 27, 2016 21:42:04
Vroeg dag vandaag want de 2e stage begon een uurtje vroeger... geen slecht plan met 15 km extra op het programma. Het menu zag er proper uit:
Niet van de poes dus. De opwarmertjes waren klassiek: recht omhoog; maar het was vooral de klim in het midden van de rit die me wat zorgen baarde. dik 800 m klimmen op 10 km en niet gewoon over den asfalt. 't was een aaneenschakeling van muurtjes van Borzée (nabij La Roche - those who know, know) met een occasionele skipiste er tussen door.

Maar goed: eerst gestart geraken: de beentjes voelden zwaar trap naar de kamer na het ontbijt. Als dat maar goed komt.
Rond half 9 naar de start... mij gat deed nog zeer bij de eerste km, maar pijn is vergankelijk zegt men
We stonden redelijk vooraan met nog 30 min te gaan. De ochtendmist had in elk geval plaats geruimd voor een aangenaam zonnetje; altijd aangenamer dan miezerig weer.
Stipt om 9 uur liet de speaker de meute los en ontketenden de koerskonijnen hun duivels.
De eerste 4 km was transfer naar de finish van vandaag... die lag niet in het race village.

Lang duurde het niet voor de eerste klim zich aandiende.... soort van betonplaten door het veld naar boven. De foto's tonen echt niet hoe ze er bij lagen. Het laatste stuk van de klim werd smaller en met wat doodvallers werd het al gauw een korte wandeling.
What goes up must go down en dat asfaltje gaf je weer de kans om snelheid te maken.
Kwestie van tijdig te remmen... en dat was net was een van de deelnemers was vergeten.
Jo zag 'm tussen 2 bomen doorgaan en wat lager in de beek belanden. "Not good !", was het eerste idee. Terwijl een andere deelnemer zich ontfermde over de onfortuinlijke, reed Jo weer naar boven om de ambulance te verwittigen en naar de plaats des onheil te begeleiden.

Daarna verder omlaang... asfalt werd weide werd bospad werd single track afdaling. De trend was gezet.
Tot aan bevoorrading 1 lagen wat molshopen die verteerd moesten worden. Deze keer toch maar alle stops genomen en banaantjes binnengespeeld.
Stilaan kwam het zwarte beest in zicht: de andere deelnemers van ver zien zwoegen op de helling, hielp niks. De ene na de andere zetten voet aan grond en dat leek mij daar geen slecht plan. Stukje wandelen dan maar en af en toe toch maar wat soeplesse proberen. De temperatuur klom ondertussen gestaag.
Traag maar zeker klommen we hoger en hoger. De MEGA-rijders verlieten ons een 300 m onder de top en wij mochten nog hoger.
En dan denk je dat na zo'n 1.5 u klimmen je wat kan recupereren tijdens de afdaling.
Huhu !... Niet dus. De aanloop was nog OK en rollend met grote losse stenen, maar daarna werd het een single track doorheen een bos met wortels waarop eigenlijk niet te rijden viel. Stappen alweer.
De sectie die er op volgde was steil omlaag met echt grote stenen die, aldus Jo, telkens van plaats veranderden en het ideale spoor kiezen er niet makkelijker op maakten.
Na zo'n kleine km dalen werd het pad beter berijdbaar en konden we weer tempo maken. Aan bevoorrading 2 zag ik Ken en Jo... Oei, dacht ik ?! Iets gebeurd ?
Jo's knie die vanmorgen al wat opspeelde had een knak gerkegen op de klim na de bevoorrading en het werd ook een game over voor hem vandaag.

Verder dan maar... nog 40 km op het programma met nog dik 1000 hm te gaan.
Veel van de klimmen waren asfalt, beetje jammer, maar de afdalingen waren zalig en maakten veel goed.
Op de laatste klim zat ik door mijn reserves. Net voor de 2 laatste piekjes was een gelleke nodig voor een morele en power-boost en er kwam ook nog wat stappen aan te pas.
De laatste afdaling van de dag was opnieuw een pareltje en puur genieten. Dat Beskidy als full suspension country wordt bestempeld is niet gelogen. Maar mijnen hardtail deed dat eigenlijk ook lang niet slecht.
Na 7u45 rolde ik over de meet zonder schade, zonder krampen en zonder valpartij - mission accomplished, lijkt me.

Snel naar 't hotel voor een verdiende pint en hapje vast voedsel.
De makkers hadden alvast een plekje op het terras warm gehouden.

Benieuwd hoe de beentjes morgen gaan aanvoelen.

Sfeerfoto's kan je vinden op de fb van Beskidy: https://www.facebook.com/mtbtrophycom/Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.