FeKeJo facts and fun

FeKeJo facts and fun

Beskidy Dag 1

MarathonsPosted by Stefan Belmans Thu, May 26, 2016 21:49:16
Vandaag was het dan eindelijk zover: race day - etappe 1
En meteen eentje om in te kaderen: op het programma stond kleine 70 km met dik 2500 hm
Vroeg uit de veren dus, want het ontbijt mocht niet op de maag liggen.
Daarna rustig de laatste pre-race checks: eendenvet smeren, ketting inoliƫn, bandendruk checken, drinkbussen prepareren

Tegen half 10 dan rustig naar de start. Ikzelf sloot netjes achteraan het pack, maar Ken en Jo hadden andere plannen. Ken slaagde er zelfs in om in de eerste startbox post te vatten en dat het de koerskonijnen menens was, bleek snel na de "GO" van de speaker.
Ik zag Ken aan de andere kan van het voetbalveld doorkomen op positie 20.

Als een volleerd toerist had ik andere plannen: proper aankomen was het objectief, en dat vergde gedisciplineerd gebruik van de kleine plateau.

De eerste klim zette meteen de toon: 7 km klimmen en dan downhill. En dat het hier menens is, werd snel duidelijk: omhoog is echt omhoog en naar beneden is ook echt naar beneden met remmen en billen dicht

de eerste bevoorrading liet ik aan me voorbij gaan - op naar de 2e op km 33
Op de top van km 28 toch maar preventief een gelleke binnengewerkt en de bananen en energybars hielden we voor aan de rav.
Tot zover alles goed. de klimmen verteerden goed, geen krampen, geen totters. Op koers voor de 2e helft, maar die begon heel anders: nijdige technische single track klimmetjes dienden zich aan en dat hebbek niet graag.
't was gelukkig van korte duur, maar hadden er wel ingehakt. De gemiddelde snelheid zakte meteen en pas bij de lange klimmen kwam er terug wat systeem in.
Al is systeem veel gezegd als je ongeveer even snel trapt als de wandelaars naast je... maar we bleven tenminste bollen

Hardnekkige ochtendmist maakte rond de middag ook plaats voor een streepje zon... en dat streepje werd een blue sky met een overtuigde gele schijf die voor de nodige pareltjes zorgde bij het klimmen.

Rond km 50 raapte ik een andere Belg op die wat last had gehad met krampen en de maag. Omdat we hetzelfde tempo reden, bleven we de rest van de rit samen. Zo kon er al eens een babbel af, want Polen zijn niet echt spraakzaam.
Na dik 6 uur fietsen bereikte we de eindstreep: voldaan
Direct door naar het hotel om de verhalen van de buddies te horen, maar die bleken niet zo super: Ken was op km 20 overkop gegaan en moest naar het ziekenhuis in Zywieck voor wat kantgeklos aan de knie. Bijna iedreen stapte af aan de boom die over het pad lag, slechts 1 iemand dacht die al rijdend te nemen... maar de achterkant lag dieper dan gedacht... met het gekende gevolg
Terwijl Jo en Ken gingen karren doodde ik de tijd met doucheke, fiets in orde zetten, compexen en tenslotte een terraske uit noodzaak.
Iets na 20u vielen de helden binnen binnen met het verdict:
Knie genaaid hier en daar wat ligamenten die nen trek hadden gehad - kortom: GAME OVER.
Snel nog een hapje en dan relaxen op de kamen - morgen is er weer een dag en die is zowaar nog pittiger dan vandaag... light out dus
Morgen meer nieuws


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.