FeKeJo facts and fun

FeKeJo facts and fun

Batognarde 2015

MarathonsPosted by Ken Hermans Wed, September 09, 2015 21:00:14

Al enkele jaren probeer ik deze marathon te rijden. Ik vond het in 2011 een leuke ervaring en sympathieke organisatie. Maar door verschillende redenen kwam het er nooit van. Dit weekend was het dan toch zo ver. Ik koos voor de 101 km en vertrok iets na 9u met enkele wolkenpakken aan de hemel. Ik ging samen met Tim Vissers uit de Sudety van start. Hij ging meteen sterk van start en vooral bergop had ik het moeilijk om zijn tempo te volgen. Bergaf kwam ik telkens weer bij, maar de verschillen waren te groot om samen te blijven. Tim besloot na een klein uur om het rustiger aan te doen en ik reed verder. Dit keer op mijn tempo, en dat was aangenamer. De goei benen van Houffa waren echter niet aanwezig en het ging allemaal vrij moeizaam. Het parcours werd ook wel een pak technischer maar wel zeer mooi. Stukken waar ik nog nooit geweest was, dacht ik, tot ik een dorpje inreed dat me verdacht bekend voorkwam. Good old Kautenbach! Yep yep, hier heb ik al veel pintjes gedronken, maar daar was nu geen tijd voor. De gas open, want de hellingen volgden elkaar hier snel op.

Tot km 60 had ik enkel nog maar concurrenten voorbijgestoken, maar dan snelden 3 gasten me voorbij (Michiel Van Aelbroeck, Kris Hertsens en Mathias Smet nvdr) en inpikken zat er niet in. Nog geen 5 minuten later Ken Van den Bulcke en Bram Saeys . Ik pikte ff in op de vals platte wegeltjes tss de velden en in een technische afdaling moest ik aardig in de rem gaan om hen niet te passeren, maar daarna in de eerstvolgende klim moest ik al snel lossen. Ze waren te sterk en ik was niet goed.

De laatste 25 km was het gewoon op. Het was gewoon "overleven" en ik beleefde weinig plezier. Ik beslis dan ook op dat moment dat dit de laatste marathon zou zijn voor dit jaar. Het is op, ik ben leeg, het is genoeg geweest. Bouillon zou er één teveel zijn en me weinig plezier opleveren.

Ik ben blij dat ik over de meet bol met een 12e algemene plaats en 4e master 2, maar kijk vooral terug op een geweldig jaar met goede resultaten en veel fun.

Nu vooral nog wat genieten op toertochtjes en joggings. Misschien zelfs eens een kleine trail? Wie zal het zeggen, niks moet, enkel veel fun beleven!smiley

Menni grietings!

Ken
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.