FeKeJo facts and fun

FeKeJo facts and fun

Roc marathon Houffalize

MarathonsPosted by Ken Hermans Thu, May 01, 2014 19:54:20
Afgezakt op woensdagavond zonder traininpartner Jo deze keer (blessure aan kuitspier) naar wat het mekka van de MTB in Belgiƫ wordt genoemd. Roc d'Ardenne; een heus MTB-feest van enkele dagen. Er is hier wat van alles: toertocht, trial, cros-country, halve marathon, hele marathon, kids-race, MTB-testing (Happy Bike Days), enz.

De weersvoorpelling voor woensdag, donderdag en vrijdag waren ronduit slecht, maar voorlopig valt het goed mee. Momenteel regent het (donderdagavond), maar dat is de eerste keer dat er nattigheid valt.

Vandaag een trainingske op de baan met de 29" banden (dan dienen die ook eens ;-)). Ik had een parcour gedownload via Garmin en wist eigenlijk niet wat me te wachten stond--> 't was best pittig (105km en zo'n 2000hm!). Beentjes doen redelijk pijn, dus ik hoop dat ze nog tijdig herstellen.

Zaterdag heb ik me ingeschreven voor de Happy Bike Days, dan kan ik eens testen wat er zoal op de markt is. Ben ook eens benieuwd naar de nieuwe rage nl de 27,5", maar ook superlichte 29"-ers wil ik eens aan de tand voelen. Er staan een 3-tal parcours uit met aardig wat technische passages, dus da gaat wa geven!

Zondag staat dan de marathon op 't programma. Gezien het grote aantal deelnemers verwacht ik er echter niet veel van. Het zal vooral aanschuiven worden de eerste 10-tallen km'ers. Me zeker niet druk maken en er het beste van maken. Een duurtrainingske en de streek wat verkennen met het oog op de LCMT is het uitgangspunt...

Ondertussen nog steeds geen nieuwe tenuekes. Er is hier een massa volk en ik wilde hier de nieuwe sponsors tentoon spreiden. Het begint me echt wel te irriteren en is echt geen reclame voor de kledij-leverancier "sport elements". Dit heb k nog nooit meegemaakt! We worden serieus aan 't lijntje gehouden en de ene belofte volgt na de andere. Behalve de tenuekes, die volgen niet... Schande!

Ik wou dat ik deze frustraties eens kon omzetten in power op de pedalen, 't zou nogal vooruitgaan! ;-)

Griets from the south!
Kekkie en familie