FeKeJo facts and fun

FeKeJo facts and fun

"La Hallonienne" Grand-Halleux

MarathonsPosted by Ken Hermans Tue, April 22, 2014 13:47:25
Marathonneke op Paasmaandag, moet kunne!

Dus wijle weg omstreeks de klok van 7u. Het is al lang geleden dat ik nog deelnam aan deze organisatie. De laatste twee jaar omwille van rug-miserie, maar daarvoor was het vooral een XC-gebeuren en niet zozeer gericht op lange afstanden. Nu dus wel, en daar keken we naar uit. De streek staat niet echt bekend als technisch mtb-paradijs, maar de aangekondigde hoogtemeters (2000m), deden toch wel vermoeden dat men ons niet ging sparen.

De massastart liet even op zich wachten, maar wanneer de meute uiteindelijk in gang schoot, was Jo niet te houden. Dit seizoen nog niet meegemaakt, maar Tranquill(jo) was ontketend. Let the beast go, dacht ik zo en het geschiedde smiley! Al snel stonden we echter stil doordat we een eerste singletrack in moesten. File dus, niets aan te doen, maar de weg was nog lang en we hadden nog tijd om op onze waarde te komen.

De organisatie koos dit jaar voor 3 rondes van ongeveer 25 km. Op die manier kwamen we na ongeveer een uur biken terug aan de start. Ik had het knap lastig om in mijn ritme te komen, maar even rustig aan doen resulteerde onmiddellijk in het voorbijsnellen van concurenten. Pijnlijk, maar niets aan te doen. Enkel in de stroken bergaf kon ik plaatsen goedmaken, da was wel leuksmiley.

In toer 3 (en de laatste) brak er een hevige onweersbui los boven het dorp, maar ik bleef gespaard (op een paar druppels na). Jo, die na last van zijn kuitspier besloot om na ronde twee te stoppen, zag het allemaal gebeuren vanop de eertse rij. Er waren zelfs renners die onderkoeld geraakten! Ik merkte pas in de laatste 5 km'ers dat er daar een serieuze wolkbreuk plaatsgevonden had, doordat het pad was omgetoverd in een modder-riviertje. Schril contrast met voorgaande passage, toen dit nog kurkdroog lag! Even opletten en snelheid iets minderen was de boodschap!

Zelf kwam ik aan in 3u22 (gemiddelde boven 20km/u!) en was daar best tevreden mee, maar de concurentie is ├ęcht wel snel. De eersten waren 45 minuten eerder over de meet gebold! Straffe mannen! Ik moest me tevreden stellen met de 80e plaats. We zullen nog wa extra moeten trainen zeker?!

grts,
Kekkie