FeKeJo facts and fun

FeKeJo facts and fun

La Primaverra-Andenne

MarathonsPosted by Ken Hermans Mon, March 24, 2014 09:05:56
gisteren waren we afgezakt naar Andenne voor de tweede marathon van 't seizoen. Iets meer hoogtemeters, maar 10 km korter als Thuin. Op zich doenbaar, maar de weergoden hadden de ondergrond wel zwaarder gemaakt.

Weer iets te laat ter plaatse, dus weer een koudstart. Deze keer hadden de benen moeite om het ritme te vinden. Dit was reeds op de eerste klim duidelijk. Hartslag ging meteen de hoogte in en ik wist dat het een lastige dag ging worden.

Veel volk op het parcours (ook en vooral toertochtrijders), en het was opletten om niet in het decor te belanden. Ook de modder zorgde voor een verrassingseffect en deed mijn bike soms een spoor kiezen waar ik initieel niet aan dachtsmiley!
Door de moeilijke omstandigheden was het ook moeilijk om samen te blijven en hierdoor kwam ik al na 10-tal kilometer alleen te zitten zonder mijne ploegmaat. Spijtig, want na aankomst bleek dat we op enkele minuten uiteen te liggen...

Het parcours was wel mooi, maar werden ook afgewisseld met minder interessante stukken (lange asfalt/gravel-stukken). Het totaal was wel ok en de organisatoren hadden ook gezorgd voor goede wegwijzering.

Wat betreft de prestaties: ik had al last van de rug voor de start en had dan ook zo'n opwarmende plijster aangebracht. Dit heeft zeker zijn effect niet gemist en was geen overbodige luxe. De uithouding was ook in orde (laatste 15 km nog veel "lijken" opgepikt), maar het koersritme is nog ver zoek. Misschien komt het nog in de loop van 't seizoen!?

Soit, ik ben al lang blij dat de rug het voorlopig houdt en dat ik terug kan mountainbiken! Echt super! (na twee jaar op non-actief besef ik wat ik gemist heb!)

We zijn trouwens ook gespaard van hagel/regenbuien. Die begonnen pas wanneer we al huiswaarts redensmiley...

grts,
Kekkie