FeKeJo facts and fun

FeKeJo facts and fun

Sudety etappe 5

MarathonsPosted by Ken Hermans Fri, July 31, 2015 20:13:42

Een prachtige dag kondigt zich weer aan. De zon schijnt en alles loopt perfect georganiseerd. Het moet gezegd, de Sudety loopt als een goed geoliede machine! De hotels waar we in verbleven , de logistiek, de bevoorradingen, de mechanische ondersteuning,... het is gewoon perfect!

Allemaal naar de start en zoals elke dag onder politiebegeleiding het stadje uit en omhoog. Deze keer vrij lang over asfaltbaan om dan in op een piste met losse stenen verder naar boven te gaan. Boven werd het dan gelukkig iets technischer over een met korte klimmetjes en afdalingen bezaaid pad. Dit gaat me al wat beter af en daardoor kan ik de spanjaard (die op plaats 4 staat) terug bijhalen en voorbijgaan. De rit werd dan bijna een wegkoers omdat er een asfaltstuk van wel bijna 10 km inzat. Gelukkig kon ik met een paar bikers samenwerken om tempo te blijven maken. Het was daarna weer klimmen, maar die lag me redelijk omdat er nog wat technische passages tussenzaten. Mijn spaanse vriend kon niet terugkeren. Dan weer bergaf en door een riviertje (in de langsrichting voor wel 50 meter!) en dan op een snel geïmproviseerde ladder uit de bedding. En dan een mnsterlange ellendig klim die maar bleef duren! Ik denk dat ik geluk heb dat de rest ook moe wordt, want anders had ik nooit uit de handen kunnen blijven van die spanjaard. Onderweg werden we nog luid aangemoedigd (en voorzien van H2O (--> zo hadden ze op een bord aangekondigd) door de bewoners van de laatste huizen van het dorp en dat gaf echt wel moed!

Uiteindelijk samen met mijn Deense metgezel "Torben" (waar ik bijna de hele koers met heb samengewerkt!) gefinisht in net geen 4u. Doordat er een Deense semi-prof (op de weg) op plaats twee eindigt ben ik vandaag 4e master 2. Ik bouw mijn voorsprong in het algemeen klassement uit met zo'n 2 minuten en heb bijna 8 minuten voorsprong. Morgen een rit van meer dan 80 km en 2170 hm, dus er kan nog van alles gebeuren.

Ik hoop vooral dat ik geen heel slechte dag ga hebben (want de benen doen vandaag echt wel veel pijn) en dat ik geen pech ga hebben. Ik moet en zal dat finisher T-shirt behalen!smiley

Ook vandaag zitten we weer in een pension met een prachtig uitzicht over de bergen ('t is eigenlijk een ski-station, maar dan wel kleinschalig en nog mooi!). 't Is hier eigenlijk echt wel de moeite om eens op vakantie te komen, en dan bedoel ik ├ęcht op vakantie!smiley

Het doet me ook veel deugd dat ik veel reacties krijg op deze blog-toestand. Bedankt allemaal voor de steun! Het betekent veel voor mij! Bedankt!!!

Morgen de laatste ook nog tot een goed eind brengen? Spannend!

Cu,

Ken