FeKeJo facts and fun

FeKeJo facts and fun

marathon Thuin

MarathonsPosted by Ken Hermans Mon, March 17, 2014 13:40:31

De kop is eraf! Thuin was de opener van 't seizoen en velen hadden deze manche uitgekozen om de beentjes wakker te schudden na de winterslaap.

We (ik en Jo) hadden gekozen om de 80km op een "rustig" tempo aan te vatten om niet te bruusk over te schakelen van maanden duurtraining naar het echte werk smiley! De organisatie had echter niet voorzien dat er zoveel volk op deze editie zou afkomen, we moesten zelfs inschrijven op blanco bladjes omdat de inschrijvingspapiertjes op waren! het zonnige weer en droge ondergrond zullen daar zeker voor iets tussen zitten.

Nu ja, we waren ook wel laat aan de start! We zullen de routine nog wat moeten zoeken...

De start was meteen leuk met single-tracks en spelenderwijs reden we onze eerste kilometers van 't seizoen. Tot ik merkte dat ik met een "leegloper" zat achteraan. geen nood ff bijpompen, dacht ik, maar blijkbaar zijn mijn nieuwe ventielen niet compatibel met het reductie-stuk van mijn bommetjes. Dan maar een binnenband gelegd en met de hulp van Jo (merci voor 't bommetje!) lukte het ons toch van tot de eeste bevoorrading te rijden (op 0.8 bar!) en daar bij te pompen.

We reden een strak tempo, maar de koers lieten we een beetje aan ons voorbijgaan. Podium zat er toch niet meer insmiley. We bleven broederlijk samen en genoten van de talloze single-tracks, technische passages en mooie uitzichten. Echt een mooi mtb-parcours!

De laatste kilometers heb ik nog eens getest of er nog reserve was, want het is toch even afwachten hoe twee jaar zonder te sporten verteerd worden. Ik mag zeker niet klagen en ben al lang content dat de rug het heeft uitgehouden. Ook de fiets is goedgekeurd (voor 't eerst ne fully!) en ik zie al uit naar de volgende manchessmiley.

cya,
Kekkie