FeKeJo facts and fun

FeKeJo facts and fun

Sudety etappe 4

MarathonsPosted by Ken Hermans Thu, July 30, 2015 19:57:32

Het weer is vandaag weer schitterend. Zon en rond de 22°C. Het perfecte MTB-weer! En dat zullen we doen. Dag 5 en dus etappe 4 moeten gereden worden.

Gisteren zat ik samen op hotel met mijn twee reisgezellen (en ondertussen "bike-friends" Jonas en Bart) Wel eens leuk om gewoon wat te kunnen bijkletsen. Ook met andere deelnemers worden contacten gelegd. Het maakt het allemaal net iets leuker!

De koers nu: het begon allemaal in het dorp aan de rivier en dat wil meestal zeggen dat er geklommen moet worden. Zo gezegd zo gedaan en de eerste 12 km gingen (mits een klein stuk vals plat) bergop. Dit gaat me nog steeds niet goed af en ik verlies dus telkens ook terrein! Ik stond wel weer terug in mijn vertrouwde box 2. Dus het viel allemaal nogal mee toen ik boven kwam. Daarna en leuke technische afdaling waar ik weer terrein kon goedmaken.

De benen doen nu echt wel pijn en ook de rug begint tegen te pruttelen. Vandaag was het echt een beproeving voor mens en machine! Een klim van enkele kilometer (!) bezaaid met losse stenen zo groot als kasseien. Daar moet je dan je weg door zoeken. Als ik nu geen fully had, zou ik zeker al hebben opgegeven. Niet normaal!

De finale en de laatste klim van de dag kondigden zich aan en ik reed op plaats drie van de masters 2. De spanjaard kan echt sterk bergop fietsen, maar heeft het moeilijk in de afdalingen en op technische passages. Ik wist dat er nog een technische afdaling op ons wachtte en heb alles uit de kast gehaald op die laatste klim om hem voor te blijven en...het lukte! In de afdaling heb ik dan nog afstand genomen.

Vandaag dus terug op 't podium (zonder kussen deze keer, want het was de plaatselijke burgemeester die de medailles overhandigde smiley) en ook in de ranking schuif ik een op naar de derde plaats omdat Marcus Beck (Duitsland) die derde stond, opgaf.

Die derde plaats houden zal moeilijk worden, maar we zullen het zeker proberensmiley!

Wat belangrijker is, is dat het nog slechts twee etappes zijn en de Sudety is overwonnen. We zijn er nog niet, maar da's toch wel het hoofddoel!

Morgen een lange etappe van 75 km en 2100 hm. Minder technisch en dus minder "spekkie voor mijn bekkie"! Hopelijk toch nog leuke tracks onderweg!

Uiteraard ook vandaag weer een pintje gedronken. Da werkt precies écht!?

salutski,

Ken