FeKeJo facts and fun

FeKeJo facts and fun

Sudety etappe 2

MarathonsPosted by Ken Hermans Tue, July 28, 2015 20:37:46

Het weer zag er vandaag beter uit. Het was in elk geval droog en de temperatuur was aangenaam. De benen voelden vermoeid aan bij het opwarmen en mijn maag werkt tegen. We zien wel wat het geeft.

En hup, we mogen weer netjes in de 2e box plaatsnemen, dus geen probleem om te starten. Eerst een stuk asfalt en dan omhoog het bos in. Vandaag gaat het echt niet goed. De benen weigeren dienst en aandringen heeft ook geen zin. We gaan dus op toertochtmodus en proberen toch de schade iets of wat te beperken. De klimmen én afdalingen in de eerste 35 km zijn absoluut niet technisch, maar in één van de afdalingen slaat het noodlot toe. Een opspringende steen ketst af op mijn traparm tegen de voorderailleur. Resultaat: kooi op twee plaatsen los over!

Wat volgt is vooral gesukkel. Op de kleine molen kan ik bergop de tred wel houden maar bergaf verlies ik veel terrein. De ketting valt ook bij de minste hobbel van het tandwiel en moet ik dus weer stoppen. Het parcours werd rond km 40 wel leuk. Technische singletrack van enkele kilometers. Spijtig van de mechanische beslommeringen, maar toch leuk.

Ik heb zo goed mogelijk uitgereden en meteen naar de mechanische bijstand gegaan. Maar helaas, ze hadden geen derailleur van die soort bij.

Ik had de hoop al opgegeven toen een Belg gehoor kreeg van mijn probleem en spontaan zijn voorderailleur aanbood (geen identieke, maar hij kon wel dienen) omdat hij toch de Halve Suddety deed (is slechts 3 etappes) en moest niet meer rijden. Eeuwig dankbaar ben ik die mannen van het FAT MTB team uit Brecht. Nog snel naar de mannen van de mechanische bijstand (kabel was te kort en moest dus ook vervangen worden) en snel naar het hotel om te kijken of ik nog iets te eten krijg.

Morgen wacht er immers een zware rit. Hij krijgt wel 5 sterren mee terwijl die van vandaag slechts twee sterren kreeg! 70km en 2200hm, maar dus technisch vlgs de organisatie.

De uitslag was dus niet zo goed vandaag. 62e scratch en 11e master 2. Ik val terug naar de 5e plaats in de ranking. De top drie is nu wel ver weg, maar daar gaan we ons maar moeten overzetten. Proberen morgen te genieten. De fiets schakelt toch al terug!smiley

salutski,

Ken