FeKeJo facts and fun

FeKeJo facts and fun

Sudety etappe 1

MarathonsPosted by Ken Hermans Mon, July 27, 2015 19:02:33

Wakker geworden met het tikkend geluid van regen op het raam van mijn kamer. Yep, de hemelsluizen staan wagenwijd open. Achteraf van een Deen (die in een mobilhome verblijft en dus de regendruppels heeft geteld!) vernomen dat het al sinds 4u bezig was.

Niks aan te doen, opstaan en gaan eten alles klaarmaken en vertrekken. Het was toch al droog toen ik het hotel buitenkwam. Snel wat opwarmen en naar de startbox. Met mijn 39e plaats van gisteren kon ik in de tweede box vertrekken. Geen overbodige luxe, want er staat aardig wat volk hier. Veel nationaliteiten (zelfs Nieuw-Zeelanders en Australiërs!?), wat het wel leuk maakt.

De start wordt gegeven en dan is het natuurlijk koers. Dat is dan het nadeel als je zo ver van voor kan vertrekken! Ik ben iets minder roekeloos met de krachten als gisteren en kies een tempo dat haalbaar is voor een ééndagsmarathon. Nu is het wel iets langer en ik weet niet wat dat gaat geven tegen het einde van de week!

Na een lange beklimming gaat het eerst snel, daarna zeer technisch bergaf. Ik besluit (net als de rest) af te stappen en geen risico te nemen. Wat daarna volgt is een opeenvolging van lange niet technische beklimmingen en technische afdalingen. Geen moment rust dus. Ik voel de vermoeidheid al opkomen en er zijn nog maar 38 km gepasseerd. Even gas terug en zoeken naar een ritme dat me beter afgaat om dan in de laatste 10 km terug de gas open te draaien (was meestal bergaf! smiley). Mijn tijd over 60 km en 2250 Hm was 3u33. Gezien de lastigheidsgraad van het parcours, neem ik daar vrede mee.

De uitslag was weerom schitterend. Ik ben zelfs op 't podium beland (3e master 2) en 31e in scratch. Deed best wel vreemd met al die verschillende talen die hier heersen onder de renners en dan op 't podium mogen. Ik stond daar dus best wel onwennig (lees "lullig"), maar werd al snel kloeker toen een Poolse schone me kwam kussen!smiley (en ook wel een medaille overhandigde).

En morgen wacht er ons weer een zware rit. Niet in afstand (67km) maar weer veel Hm (2000). We zien wel wat het geeft!

groetskies!