FeKeJo facts and fun

FeKeJo facts and fun

Sudety proloog

MarathonsPosted by Ken Hermans Sun, July 26, 2015 19:16:16

Vandaag de proloog. Ik hoor langs alle kanten dat er toch een gevaarlijk stuk zit in het parcours, dus ik besluit uiteindelijk dan toch om snel de auto te nemen na het middageten en begeef me naar het skistation (plaats start). Vanuit hier is het eerste stuk klimmen om daarna af te dalen en passeer je niet ver van de start. Ik gok dat het gevaarlijk stuk hierna ligt en verken dit deel tot aan de finish. Gevaarlijk kan ik het niet noemen, wel snel en dat kan dan op zijn beurt gevaarlijk zijn, maar om daar nu zo'n drama van te maken? Ik begeef me dus ,per fiets deze keer, terug naar boven naar het ski-station en neem er de start. Het is idd een saaie klim, die toch wel stijl is met momenten en de hartslag is moeilijk onder controle te houden. Ik heb veel gerust, dus logisch dat de hartslag nog hoog gaat. Ik besluit om me niet teveel te focussen op de hartslag en probeer vooral de trapfrequentie hoog te houden om de benen niet teveel pijn te doen. Dat was toch het uitgangspunt!

Ik kom boven en de klim zet nog even voort over een technisch rotsig stuk, afgewisseld met boomwortels. Daarna wordt het plots echt wel spannend in de afdaling en ik moet me hier en daar "ferm" corrigeren. Eenmaal dat je gaat kan je niet meer terug en ik moet dan ook een paar keer op mijn achterband zetten om niet overkop te gaan. Dit was dus het gevaarlijk stuk! Oef, ik ben er door en daar komt het stuk dat ik wel heb verkend. Geen risico's nemen maar toch tempo maken. De onschuldige klimmetjes die er nog liggen doen nu al pijn. Geen goed teken, waarschijnlijk te wijten aan een iets te onstuimige start. Ik had me nochtans anders voorgenomen. Doeme toch!

De uitslag is wel goed (39e scratch en 6e master==> te raadplegen via Facebook), maar ik had liever wat meer naar achter gestaan en mijn benen gespaard voor de volgende dagen!

Morgen rit 1: 2420 HM en 65 km. Zal dus veel klimmen worden. Hopelijk laat ik morgen het verstand de bovenhand nemen...

grtz, Kenski (oep zen Pools gezei!)