FeKeJo facts and fun

FeKeJo facts and fun

Lierneux

MarathonsPosted by Ken Hermans Mon, June 29, 2015 09:53:32

Gisteren afgezakt naar Lierneux voor de 90 km van L' Ardennaise in een zalig fietsweertje. Ik heb deze marathon al enkele keren gereden in 't verleden (herinner me nog de editie van 1999 toen ik de bloemen én een taart in ontvangst mocht nemen van de plaatselijke schone ;-) ), maar nu was het weer even geleden!

Benieuwd naar het parcours, want de afstand is weer iets langer geworden!

Volgens mijn trainingsschema ligt de nadruk op uithouding en duur, dus ik had me voorgenomen om met reserve te rijden en zeker geen risico's te nemen. Eerste nog 45 minuten opwarmen en dan "c'est parti".

De eerste stukken herkende ik nog, maar na 2 uren kwam ik in een compleet nieuw gebied. Zeker de passage aan Salm-Chateau maakte indruk. Hier kom ik nog terug! Mooie singletracks en leuke klimmetjes flitsten voorbij. De benen voelden redelijk goed, maar ik reed dan ook op reserve :-). Ik moest ook nog bijtrainen na de marathon, dus doseren was de boodschap.

Na 65 km voelde ik een lichte irritatie aan de linkerknie, maar wist niet of ik een tik op de knie-schijf had gekregen toen ik daarnet op een "onorthodoxische manier" een betonnen brugje overstak. Hopelijk is die kniepijn het resultaat van dat manoeuvre en niet het gevolg van een overbelasting?!

In elk geval kwam ik binnen op 4u30 en een 7e plaats (algemeen) en daar ben ik best tevreden mee. Daarna ben ik dan nog met de koersfiets gaan bijtrainen, maar de knie pruttelde steeds meer tegen en ben dan na 1u15 binnengereden om meer schade te voorkomen.

's Avonds ijs opgelegd en Voltaren-gel gesmeerd. Even afwachten nu. Ik heb het geluk dat de volgende week een rustweek is en ik kan dan in Frankrijk zien of de pijn terugkomt. Fingers crossed! smiley

Wat volgt is nu 3 weken conjé en dan daarna hopelijk de Sudety in Polen. Over augustus durf ik me nog niet uitspreken. Zal immers van veel factoren afhangen, waar ik nu nog geen zicht op heb. Carpe diem!

Grts,

Kekkie