FeKeJo facts and fun

FeKeJo facts and fun

Ardennes Trophy

MarathonsPosted by Ken Hermans Tue, May 26, 2015 08:56:08

gisteren afgezakt naar Theux (La Reid) voor de Ardennes Trophy. Ik reed deze marathon al enkele keren en wist dus dat het zwaar zou worden.

Ik stond in de tweede wave (100 km en 75 km stonden samen) en normaal zouden we 10 minuten later dan de eerste box vertrekken. Op die manier zou de "file" moeten meevallen. Maar blijkbaar besliste men in laatste instantie toch voor een gezamenlijke start voor box 1 en 2. Box 3 startte 10 minuten later. Ik stond achteraan box 2 dus je kan je al voorstellen wat een drukte het was in de start. De eerste 20 km drummen afgewisseld met versnellingen. Daarna op marathon-modus verder. Ik hoorde toen al langs de kant dat we rond plaats 130 hingen. Ik al wreed content, want had me vooropgesteld om rond 100e plaats te eindigen. Omdat we samen reden met die van 75km op dat moment...

Volhouden en plaats verdedigen was dus de boodschap, maar toch iets overhouden voor het laatste stuk, want ik wist dat het venijn in de staart zou zitten. De strategie lukte, maar de eerste tekenen van krampen staken de kop op rond km 80. Ik kreeg gezelschap van Andreas Sultz, bekend gezicht van de LCMT en samen werketen we de laatste 20 km af.

Moe maar voldaan bereikten we de aankomst na 5u18. 50e plaats overall en 12e master. Lang niet slecht, hoewel het klimritme nog steeds niet optimaal is. Misschien het gebrek aan competitie? In elk geval ben ik al blij dat ik dit niveau kan halen na het "mes-in-mijn-been" incident van januari ;-)

grts,

Kekkie