FeKeJo facts and fun

FeKeJo facts and fun

1e etappe

LCMTPosted by Ken Hermans Mon, June 02, 2014 14:31:06
Ik en Jo stonden afgelopen (verlengd) weekend aan de start van de 16e editie van de LCMT. We namen de start in Marche-en-Famenne en zouden die etappe eindigen in Houffalize. Het is een etappe van zo'n 85 km waarvan de eerste 60 km getimed wordt en de op 't laatste moet er nog een tijdrit op het wereldbekerparkoer worden gereden die dan ook meetelt voor het klassement.

De start ging zowel voor mij, als voor Jo bijzonder moeizaam. De goei benen van afgelopen weekend in Stambruges waren ver zoek en ik geraakte niet in het ritme, hartslag ging niet omhoog en het was dus afzien van de eerste km. Na ongeveer 15 km klimmen, diende de eerste afdaling zich aan en kon ik wat recupereren. Daarna ging het een stuk beter en kon ik de inhaalrace starten.
Ik werd nog 11e overall en beperkte de schade dus min of meer door een 15-tal minuten na Leander Hamelinck te eindigen. Het verbindingsstuk van 20-tal km nam ik mijn tijd en deed het rustig aan om op het Houffa-parkoer de registers nog eens open te trekken. Vond van mezelf dat ik toen beter reed als die eerste 60 km, maar eindigde (pas) 19e. Hier en daar waren wel wat linten die platgereden waren... toeval?!, swat ik eindig na dag één op een mooie 12e plaats overall en 5e master 1.
Podium blijft mogelijk, maar dan moet mijn onderarm wel beteren. Blijkbaar heb ik iets geforceerd bij het groenonderhoud (bijberoep en hobby!) en het is vandaag met de schokken niet echt verbeterd. Integendeel! De koersdokter zegt me dat ik weinig kan doen (buiten rusten!) en geeft wat pijnstillers mee en de raad om ijs aan te brengen. We zullen dat zeker ter harte nemen en zien wat morgen brengt. Jo had zijn dagje niet en ziet er wat pips uit. Hij eindigde 49e op 60km chrono en 44e op WB-parkoer in Houffa. Moraal zit laag en baart me toch wat zorgen. Ook "afwachten" en "het is wat het is" zijn de spreuken van de dag...