FeKeJo facts and fun

FeKeJo facts and fun

Roc Marathon Houffalize deel II

MarathonsPosted by Ken Hermans Mon, May 05, 2014 14:11:11
Gisteren weer ferm afgezien op de Roc d'Ardenne. 80-tal km in een zonovergoten jasje en een internationaal allegaartje in het deelnemersveld. De ondergrond was kurkdroog, dus erg technisch lag het er niet bij. De snelheid was dus weer erg hoog (winnaar zat op zo'n 26km/u!!!) Ik moest het stellen met net geen 20 km/u en dat was geen slecht resultaat, vond ik. 132e in 4u05 luidt het verdict ;-)

De laatste 20 km moest ik wel ff opletten voor opkomende krampen, maar over 't algemeen mag ik tevreden zijn met het groeiende vormpeil. Mits het aanschaffen van een dagvergunning mocht ik vertrekken achteraan de groep met elites. Er stonden dan nog zo'n 500 deelnemers voor mij, maar op een paar kleine opstoppingen aan bruggetjes na, heb ik vlot kunnen rijden.

Op zaterdag testte ik enkele super-fietskes uit op de Happy Bike Days. Was ook wel eens leuk om te rijden en te vergelijken. De 27,5" vielen me een beetje tegen, maar er waren wel enkele 29"-fietsen die ├ęcht super zijn om marathons te rijden. Zelfs hardtails!

Kortom, 't was een leuk verlengd weekend